Tips bij het kopen en dragen van sieraden

Tips bij het kopen van sieraden

Kettinglengte:

Het onderstaand plaatje geeft een beeld van de verschillende lengtes van kettingen. Bij de artikelomschrijvingen wordt de lengte van de desbetreffende ketting vermeld. Mocht je voorkeur uitgaan naar een andere lengte, geef dit dan bij je bestelling aan bij stap 2 in het bestelproces in de 'extra toelichtingstekst'. In principe wordt de ketting kosteloos voor je op maat gemaakt, mits het verschil in lengte niet meer dan 2 maten (zie onderstaand plaatje) verschil maakt met de oorspronkelijke lengte. 

 

Ringmaat:

De Europese ringmaat is de diameter van de binnenkant van de ring. Maat 17 komt dus overeen met 17 mm diameter. De gemiddelde ringmaat bij een vrouw is 16,5 tot 17,2 mm en bij een man 20,4 mm. 

Bij de productomschrijvingen worden de gehanteerde maten benoemd (maat S/M heeft een omtrek van 60 mm en een diameter van 19,25 mm, tevens in maat XS of L te bestellen), echter wanneer je liever je exacte ringmaat door wilt geven dan kan dit  bij stap 2 van het bestelproces in de 'extra toelichtingstekst'. 

Je ring wordt dan kosteloos op maat gemaakt. 

Hoe te meten?

Het makkelijkste is om een bestaande, goed passende ring te nemen en hier de diameter van te meten. Zie onderstaand plaatje. 

Ook kun je met een touwtje om je vinger meten en dit touwtje erna langs een liniaal of meetlint leggen. Op die manier meet je de omtrek. Warmte zet uit, zo ook je vingers. Wanneer je je vingers meet aan het einde van de dag of bij warmere temperaturen, dan weet je zeker dat de maat goed is. 

Bij twijfel is het aan te raden de grootste maat te nemen. Wanneer je de omtrek hebt gemeten, kun je middels onderstaand plaatje dus je Europese/ U.S.A. ringmaat en je diameter bepalen. 

Armband maat:

De gemiddelde polsmaat van een vrouw zit tussen de 17 en 18 cm. Van een man tussen de 19 en 20 cm. De armbanden van Qi Sieraden worden op deze gemiddelde maten gemaakt. We duiden deze maat aan als M (medium). < dan 17 bij de vrouw duiden we aan als maat S (Small) en > dan 18 als maat L (Large). Bij de man is < dan 19 cm een S (Small) en > dan 20 cm L (Large). 

Wanneer jouw polsmaat kleiner, dan wel groter is, bestaat de mogelijkheid dit door te geven bij stap 2 in het bestelproces in de 'extra toelichtingstekst. 

Je armband wordt dan kosteloos op maat gemaakt!

Hoe te meten?

Je meet met een meetlint of een touwtje (dat je erna langs een liniaal legt) rondom je pols, voor het 'knobbeltje' (zie het witte pijltje in de afbeelding). Je ziet dat het meetlint op de afbeelding een polsmaat aangeeft van ongeveer 15,5 a 16 cm. Dit is de polsmaat. Tel je daar zo'n 1 á 2 cm bij op, dan heb je een indicatie voor de maat van je armband. Dan kom je dus uit op de gemiddelde maat voor de armband bij een vrouw (ongeveer 17 cm). 

Let op; sommige artikelen/ armbanden welke niet handmatig gemaakt zijn door Qi Sieraden kunnen niet op maat gemaakt worden. 

Materialen:

De handgemaakte sieraden van Qi Sieraden worden vervaardigd met materialen die de prijs- service- kwaliteit verhouding ten gunste komen. De materialen worden benoemd bij de productomschrijving. Er wordt ingespeeld op de trends, echter Qi Sieraden streeft naar authenticiteit en sereniteit. Enkele producten worden ingekocht. 

Veel sieraden zijn 'silver- gold - of rosé gold plated'; dit betekent dat ze niet echt van zilver, goud of rosé goud zijn, maar verzilverd of verguld zijn met een dun laagje. De ondergrond is van metaal en is nikkelvrij. 

Bij het niet voldoende in acht nemen van onderstaande tips kan het verzilverde of vergulde laagje na verloop van tijd verkleuren. 

Tips bij het dragen van sieraden

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van sieraden kun je het beste de volgende aandachtspunten in acht nemen:

- sieraden niet blootstellen aan afwas, bad - en douchewater of schoonmaakmiddelen

- niet dragen bij grote inspanning/ transpiratie van het lichaam

- niet in aanraking laten komen met parfum en andere cosmetica

- stel de sieraden niet te veel bloot aan zonlicht.

Qi Sieraden wenst je veel plezier van je nieuwe sieraden! 

Heb jij tips voor ons? Mail ze dan naar info@qisieraden.nl 

 

 

 

 

© 2015 - 2023 Qi Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel